top of page

Gunn Brigitte Danielsen

1. Hva er du "i bånn"? 

I tillegg til min utdanning som tverrfaglig veileder, er jeg utdannet allmenn-

lærer, dramapedagog og fortellerkunstner. Har også en master i endrings-

ledelse. 

2. Hvordan jobber du først og fremst med veiledning? 

Jeg jobber som tverrfaglig veileder i eget firma; Prosessakademiet.

Her jobber jeg mest med meta-veiledning, lederveiledning og

profesjonsveiledning, samt at jeg arrangerer kurs og workshops  i

blant annet kreative metoder og ulike tema innenfor veiledning.

 

I tre år (2018-2021) var jeg fast vert i UiS sin fagpodkast "Du og jeg og vi to" som tar opp tema som kan brukes i egenrefleksjon og i gruppeveiledning. Podkasten finner du blant annet på spotify og podkastplattformer for apple og android. 

3. Hva brenner du for i veiledning? 

Etikk, Livslang læring og kreative metoder. 

Jeg er veldig opptatt av etikken som er tilstede i veiledning, og at det krever at vi er bevisste vår kompetanse og våre begrensninger. Det er viktig at vi har gode kvalitetssikringsprosesser for vårt arbeid, og at vi har et bevisst forhold til egen kompetanse. For meg er veiledningskompetanse ferskvare som krever at vi jevnlig praktiserer veiledning, går i meta-veiledning og fyller på med ny kompetanse.  

Veilederstilen min er preget av at vi må aktivere hele mennesket med tanker, følelser og kropp, og jeg har derfor en stor verktøykasse av kreative metoder som jeg bruker i tillegg til samtalen. Dette kan være alt fra bilder, tegning, figurer, konkreter, post its, musikk, bevegelse, rollespill osv... Verktøykassen min utvides jevnlig - da kreativitet for meg handler om å gjøre noe vi kan på en ny måte, så her er det alltid rom for å prøve nye ting.  

4. Hva liker du med NOSCO og hva ønsker du for NOSCO fremover?

Jeg elsker at NOSCO er et tverrfaglig nettverk, som inkluderer veiledere fra ulike felt, ulike veiledningstradisjoner og ulike profesjoner. Jeg tror vi har mye å lære av hverandre og kan gi hverandre inspirasjon og en opplevelse av fellesskap. Sammen er vi sterkere, selv om vi er ulike. 

Jeg håper at NOSCO blir et naturlig valg når veiledere skal finne en organisasjon og være med i, at NOSCO gjennom sitt kvalitetsarbeid kan være med å heve kvaliteten på veiledning i Norge og at våre sertifiserte medlemmer blir et naturlig førstevalg når organisasjoner søker etter dyktige veiledere. 

5. Har du noen andre interesser enn veiledning?

Jeg er veldig glad i å lære nye ting så er en evig student, og så elsker jeg å reise og oppleve nye steder.

MBMultimedia-000101-4732.jpg
Leder
bottom of page